GECENİN DİBİ- RYU MURAKAMİ



Kitabın Özgün Adı: In The Miso Soup
Çeviren: Hüseyin Can Erkin
Yayınevi: OT KİTAP
Sayfa Sayısı: 214
Arka Kapak Yazısı: 

Yirmi yaşındaki Kenci, seks adına her şeyin pazarlandığı başkentte yabancı turistlere rehberlik ederek yaşamını kazanan bir Japon gencidir. Televizyonlarda, fahişelik yapan liseli bir genç kızın vahşice öldürüldüğü haberi yayınlandığı gün, Frank adlı garip bir amerikalıdan telefon alır. Frank, Kenci'den kendisine rehberlik yapmasını istemektedir...
Yeraltı edebiyatının önemli ismi Ryu Murakami'den gerilim yüklü bir roman.
"Yaşama sevincimizin kaynağı olan içimizdeki çocuk, sineklerin kanatlarını koparıp böcekleri yakmayı bıraktı mı?Ryu Murakami'nin sorusu bu"-HAKAN GÜNDAY
"Tokyo gecelerine benzersiz bir turistik tur. Kesilen ses telleri, yırtılan damarlar, parçalanan iç organlar, kusmuk, kan... Her şey dahil!"_HAKAN BIÇAKÇI



_____***_____***_____***_____


Yorumum: 

Rahatsız edici bir kitap; hem de fazlasıyla...
Hani bir gerilim-korku filmi koyarsınız, gerim gerim gerilirsiniz fakat yine de izlemekten kendinizi alıkoyamazsınız ya, işte aynen böyle bir kitap "GECENİN DİBİ" 

Zaman zaman okumayı bırakmayı düşünseniz de gizli bir güç kitabın kapağını kapatıp onu kütüphanenizin en ücra köşesine kaldırmanıza izin vermiyor.

Ben yer altı edebiyatını seviyorum. Bu türde okuduğum ikinci roman. Yeraltı edebiyatıyla ilk tanışmam, VAY isimli romandı. Linkten onunla ilgili yazıma ulaşabilirsiniz.

Tokyo gece hayatında bir seri katil ile genç bir turist rehberinin hikayesini okuyoruz. Anlatıcımız Kenci. Kenci hayatının en büyük tecrübesini bizlerle paylaşmış.

Kitabın orijinal ismi bir Japon yemeğine atıf. Kitabın sonlarına doğru geleneksel bir Japon çorbası üzerinden felsefe yapıyor sosyopat katilimiz.

Kitap en başta söylediğim gibi epey sarsıcı ama kendi içlerinde kapalı olan Japon halkı ve kültürüne ait çokça "ilginç" detay öğrenmek mümkün. 
Gerilim filmlerini seviyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız

Keyifli okumalar:)


Yorumlar