İYİ BABA-NOAH HAWLEY





Kitabın Özgün Adı: The Good Father
Çeviren: Ali Sinan Çulhaoğlu
Yayınevi: PEGASUS
Sayfa Sayısı: 382
Arka Kapak Yazısı: 

Doktor Paul Allen saygın bir adamdır. İkinci eşi ve ailesiyle mutlu, rahat bir hayat sürmektedir. Ta ki bir gece kapısı çalınıp dünyası alt üst olana kadar: ABD Başkanlık seçiminin en popüler adayı vurulmuştur ve tetiği çeken kişinin Paul'ün oğlu olduğu iddia edilmektedir.

Paul'ün sona eren ilk evliliğinden olan tek çocuğu Daniel hep iyi bir insan olmuştur ve Paul, kendi halindeki oğlunun cinayet işleyemeyeceğinden emindir.

Daniel'in (ya da kendisinin) nerede yanlış yaptığını bulmak üzere onun adımlarının izini sürmeye başlar. Böylelikle bir ebeveyn olmanın getirdiği sorumluluklar ve akla gelmeyecek bir durumda koşulsuz sevgi verme yetisiyle ilgili, gerçeğin en sona kadar gizli kaldığı bir maceraya atılır.

_____***_____***_____***_____

Yorumum: 

ABD Başkanlık seçimi öncesi halk tarafından çok sevilen ve favori gösterilen  başkan adaylarından biri suikasta kurban gidiyor. Miting sırasında kendisine ateş eden bir genç tarafından öldürülüyor. Herkesi şok eden bu olay ünlü doktor olan Paul Allen için ise kabus dolu günlerinin başlangıcı oluyor. 

Paul Allen oldukça başarılı bir doktor. Tam bir aile babası. İki tane oğlu ve güzeller güzeli başarılı bir karısı var. (tabi bu esasında kendisinin ikinci hayatı)

Daniel Allen.. Kendi halinde, sessiz sedasız, fiziksel olarak da oldukça ince zayıf kırılgan bir genç. Anne babasının boşanmaları onu dışarıdan görüldüğünden çok daha fazla sarsmış. İç dünyası epey karışık, duyguları ve mantığı ipleri elinde tutma konusunda birbiriyle savaş halinde. Klasik, sorunlu bir ergen erkek profili çiziyor olmasına karşın buz dağının görünmeyen kısmında neler gizli acaba...

Kitap sorumluluklarını yerine getirmekten kaçan bir babanın seneler sonra zorunlu olarak yaşadığı gecikmiş bir iç hesaplaşma olarak özetlenebilir. Babamızın çektiği acı polisiye bir kurguyla harmanlanarak sunulmuş. O anlamda okurken sıkılmanız mümkün değil. Sayfaları merak içerisinde çeviriyorsunuz ve gerçekten bazı anlarda babanın çaresiz çırpınışları yürek burkan bir hal alabiliyor. Ancak "Muhteşem", "Şaheser" veya "Başyapıt" gibi tespitlere katılmıyorum. Dokunaklı, çabuk ve kolay okunan, polisiye gerilim dram karışımı bir film izliyormuşsunuz tadı alabileceğiniz bir kitap. Merak edip okumak isteyenlere keyifli okumalar dilerim

* Bir kere evlenip başarısız olmak, kim olduğunuzu derin ve hiç de romantik olmayan bir şekilde anlamanız demektir. (sy:18)
* Bir on yıl sonra kaza anını hatırlamak, kazaya kadar süren o uzun araba yolculuğunu hatırlamaktan daha kolay geliyor. (sy:119)
* Mutluluğa giden yol kabullenmekten geçer. (sy:151)


Yorumlar