İHANETİN 5 YÜZÜ- HARLAN COBEN


Kitabın Özgün Adı: GONE FOR GOOD
Çeviren: DERYA ENGİN
Yayın evi: MARTI
Sayfa Sayısı: 448
Arka Kapak Yazısı: 

Will ve ağabeyi Ken'in hayatı ılık, sakin bir gecede Will'in sevgilisi Julie'nin vahşice öldürülmesiyle altüst olur. Bu cinayetin baş şüphelisi de Ken'dir. Aleyhine onlarca kanıt olmasına rağmen ortadan kaybolan Ken, arkasında birçok soru işareti, parçalanmış bir aile ve büyük bir gizem bırakır. Ondan uzun süre haber alamayan Will ise ağabeyinin öldüğüne inanır.
Şimdi, on bir yıl sonra Will, Ken'in hayatta olduğuna dair bir iz bulur. Bu, Will'in, ağabeyi ve kendisiyle ilgili sarsıcı gerçekleri öğreneceği olaylar zincirinin başlangıcıdır. Etrafını saran şiddet dolu gizem çözüldükçe, Will kendini sonuna kadar gitmek isteyeceği soluk soluğa bir maceranın içinde bulur. Üstelik en büyük sürprizi daha öğrenememiştir.

_____***_____***_____***_____

Yorumum: 

ACI FELÇ OLUR AMA ÖFKE ASLA... (Sy:175)

Harlan Coben romanlarını seviyorum. Son zamanlarda üst üste spor dallarıyla alakalı gerilim romanlarını okumuştum ama bu kitap epeyce farklı. Kurguyu çok beğendim. Olayların akışı mantıksız değil. Olaydaki gizemi kitabın sonuna kadar saklı tutayım derken iş çığırından çıkıp cıvımamış yani. Akıcı rahat okunan sürükleyici bir roman. 

Bir ağabey kardeşin yıllar sonra yapılan hesaplaşması diyebiliriz. Kitabın sonunda kötü karakterler aslında kötü değil gibi bir şey çıksaydı çok klişe bulacaktım. Çünkü roman boyunca acaba Ken gerçekten suçsuz mu? 11 yıldır boşuna mı kaçıp saklanıyor yazık adama falan gibi duygular oluşuyor içinizde. Ama öyle ustaca bir kıvraklıkla değiştirilmiş ki romanın yönü, beklediğiniz sonun tam tersi bir şeyle karşılaşıyorsunuz. Böyle olması benim kitabı daha çok beğenmeme sebep oldu açıkçası.

Bir takım yazım ve çeviri hatalarına rastladım. Kitabın sürükleyiciliğini sekteye uğratabiliyor bazen. Martı Yayınları kitabın ikinci baskısını yaparken, bunlar tekrardan gözden geçirilse bence iyi olur. Arka kapak yazısında bile şu çok basit anlatım bozukluğunu görememişler mesela...
"Aleyhine onlarca kanıt olmasına rağmen ortadan kaybolan Ken..." 

Güzel, kaliteli, orijinal bir polisiye roman okumak isterseniz bu kitabı mutlaka okuyun derim.

Keyifli okumalar...


Yorumlar

  1. Ay merak ettim bu romanı Ceyda güzel gibi sağol canım :)

    YanıtlaSil
  2. Harlan Coben iyi bir polisiye yazari. Myron Bolitar serisini okumaya baslamalisin bence. Bu kitap ile bir ısınma yapabilirsin sonra gerisi de gelecektir bence :) Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder