SISTERS KARDEŞLER- PATRICK DE WITT


Kitabın Özgün Adı: Sisters Brothers
Çeviren: AVİ PARDO
Yayınevi: DOMİNGO
Sayfa Sayısı: 357
Arka Kapak Yazısı:
Hermann Kermit ölecek. Commodore emri verdi. Eli ve Charlie Sisters kardeşler gerekeni yapacak.
Altına hücum Amerika'sının şöhretli tetikçileri onlar. Öldürmek charlie'nin doğasında var; sevdiği işi yapıyor. Eli ise fazla geveze bir vicdana sahip bir katil için. "Belki başka türlü bir hayat mümkündür." Bu soru dönüp duruyor Eli'nin zihninde, Kermit'in izinde Kaliforniya'daki altın madenlerine doru yolculukları boyunca. Artık emin, bu onun son işi olacak. Hermann Kermit herhangi bir iş olsaydı keşke.
Eleştirmenler tarafından geçtiğimiz yılın en iyi kitaplarından biri kabul edilen Sisters Kardeşler, tam Coen Kardeşlerin yazacağı türden bir Western; garip, haşin, çıplak, komik, üzücü, insan doğasını süslemeden, saklamadan olduğu gibi sergiliyor. Patrick de Witt, birbirlerine kan, şiddet ve sevgiyle bağlı iki kardeşin öyküsünü muhteşem bir üslupla aktarıyor.

_____***_____***_____***_____

Yorumum: 

OREGON CITY, 1851

Soruyorum size:
Kardeşinizle yapabileceğiniz en abuk iş fikri nedir? 
Evet iki kardeş birlikte pek çok değişik iş yapabilir. Aklınıza gelen tüm senaryoların içinde "kiralık katil olan iki kardeş" var mıydı??

Eli ve Charlie Sisters kardeşlerin yaptıkları iş oldukça basit aslında. Öldürme emrini al, Hedefi ortadan kaldır, paranı cebine at, çekip uzaklaş hayatına devam et. 
Ancak son işleri bu basit matematiğe pek de uymadı desek yanlış olmaz...

Kitap 1800 lü yılların ortasında geçen bir Western film tadında. Okurken sahneleri gözünüzde canlandırmak çok eğlenceli oluyor. İtiraf etmeliyim ki ben Western filmlerinden nefret ederim . Daha ılımlı bir ifade ile söylersem ilk tercihim olmaz izlemek için. Ancak bu kitabı öyle çok sevdim ki. Sanırım bu Patrick De Witt'in  ve kitabı Türkçe'ye muhteşem çeviren Avi Pardo'nun başarısı. 

Oldukça ezber bozan bu romanı soluksuz okuyacağınıza eminim. 
Para, altın, değerli olan her ne varsa şu hayatta, insanların uğruna öldükleri öldürdükleri... Bir çırpıda hepsini nasıl kaybedebiliyorsunuz okuyun görün derim.. Kiralık katil olmak, algıları kapalı bir öldürme makinesi olmanızı gerektirmez. Sisters kardeşler aldıkları bu (son) iş sayesinde bunu anlıyorlar. Nasıl mı? Buyrun sayfalar sizin için dönsün madem...

Keyifli okumalar...


Yorumlar