İLK BAKIŞTA AŞKIN İSTATİSTİKSEL OLASIĞI-JENNIFER E. SMITH


Kitabın Özgün Adı: The Statistical Probability Of Love At First Side
Çeviren: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur
Yayınevi: ARTEMİS 
Sayfa Sayısı: 234
Arka Kapak Yazısı: 

Bazen sadece dört dakikayla uçağınızı kaçırırsınız ve o dakikaların birinde gerçek aşk sizi bekliyordur.

Hadley, hayatının en kötü günlerinden birini yaşıyordu. Babası Londra'da, Hadley'nin tanımadığı bir kadınla evleniyordu ve düğüne yetişmeye çalışan Hadley uçağını kıl payı kaçırdı. 

Genç kız, önceleri kadere inanmazdı. Ama havaalanında kısılıp kaldığı o gün Oliver'la tanışması, Hadley için bir dönüm noktası olacaktı. Çekici ve meraklı Oliver, daha ilk anda Hadley'nin başını döndürdü. Üstelik iki genç aynı uçakta yolculuk edecekti.

Hadley ve Oliver'ın yirmi dört saat içinde geçen hikayesi, gerçek aşkın en beklenmedik anda karşınıza çıkabileceğine sizi inandıracak.

_____***_____***_____***_____

Yorumum: 

Bu kitabı rafta ilk gördüğümde, her nedense, orta yaşlı bir kadın ve erkeğin arasında geçen aşk hikayesi canlandı zihnimde. Sanırım kendim orta yaş skalasına girdiğim için olabilir :) Ancak bu roman henüz on sekizinde olan iki gencin arasında yaşanan aşkı anlatıyor. 
İlk görüşte aşk var mıdır? Buna inananlardan mısınız bilmiyorum, kendi düşüncemi de söylemeyeceğim tabi, ancak romanda bu olasılığın hiç de öyle sanıldığı gibi sıfıra yakın olmadığını okuyacaksınız.

Kitabın benim zihnimde yarattığı en etkileyici iz boşanmış bir kadın olan Hadley'nin annesinin ultrasonik iyi yürekliliği oldu. Kendisini bir başka kadın için terk eden adamı, kızına asla kötülemeyen, tam tersine kızı ve babası arasındaki o "özel" ilişkinin kopmaması için elinden geleni yapan müthiş bir karakter bence.

Kitap keyifli, romantik komedi tadında bir sinema filmi gibi. Yazın sıcaklarında, plajda okumak için ideal.
Arka kapağında "Yürek sızlatıcı", "Göz yaşartıcı" filan tarzında ifadeler okudum. Bu yorumlara katılmıyorum. Eğer 17 yaşında bir ergen (kız) değilseniz bu kitabı okuyunca yüreğinizin sızlamasına, içinizin cız etmesine ya da "Ah ah nerede o benim yakışıklı, anlayışlı, duygusal prensim" demenize ihtimal vermiyorum. Gerçi olasılık hesabı bu, kesin konuşmamak lazım öyle değil mi :)

Altını Çizdiklerim:

* "İyi bir şeye sahip olup onu yitirmek mi yoksa ona hiç sahip olmamak mı daha iyi" (sy:66- C. Dickens)

* Neşe ve tatmin en etkili güzelleştiricilerdir. (sy:208-C. Dickens)


Keyifli okumalar...


Yorumlar