BİR ARTI BİR- JOJO MOYES


Kitabın Özgün Adı: The One Plus One
Çeviren: Elif TOZLU
Yayınevi: PEGASUS
Sayfa Sayısı: 455
Arka Kapak Yazısı: 

Tatlı bela bir kadın...
İki çocuğuna bakmak için deliler gibi çalışan ve baharın gelmesini dört gözle bekleyen Jess Thomas bugüne kadar hayatındaki tüm zorlukların üstesinden tek başına gelmiş. Ama artık birinin ona yardım istemenin kötü bir şey olmadığını anlatması gerekiyor...
Ve hayatı alt üst olmuş bir yabancı...
Yıllar boyunca çalışıp kazandığı her şeyi kaybetmesine neden olabilecek inanılmaz bir hata yapan Ed Nicholls bir uçurumun eşiğinde. Hatasını telafi edebilmesi için tek bir kurtuluş yolu var ve o yol da büyük bir maceranın içinden geçiyor...
Sonuç...
Jess birine borçlu kalmak istemeyecek kadar gururlu, Ed ise kendi sorunlarından başka hiçbir şeyi görmüyor... Peki, apayrı dünyalara ait bir kadın ve bir adam yan yana geldiğinde beklenmedik bir sürpriz gerçekleşebilir mi?

_____***_____***_____***_____

Yorumum: 
Jess Rea Thomas... Bu kadın öyle bir kadın ki evini terk edip giden kocasına hala bağlı, çocuklarına  ev temizliği ve barmenlik yaparak bakmaya çalışıyor üstelik bu çocuklardan bir tanesinin biyolojik annesi bile değil... Gururlu, iyi yürekli, çok güçlü ve açık sözlü biri... Çocuklarından bir tanesi herkesin gotik diye tabir ettiği genç bir erkek diğeri ise henüz ilkokuldayken karmaşık matematik denklemlerini akıldan çözebilen dahi bir kız . Çocuklar bu derece aykırı olunca mahallenin diğer "normal" çocukları tarafından hırpalanmaları kaçınılmaz oluyor.  Bir yandan yaşamaya çalışan bir yandan da yaşadıkları yerde var olmaya çalışan bu ailenin hikayesi, günün birinde Ed Nicholls ile yolları kesişince değişmeye başlıyor.

Ed Nicholls... Çok zengin. Harika bir kariyeri var... Oldukça yakışıklı, karizmatik... Para avcısı kadınların tam aradığı tiplerden. Ve böyle bir kadın sayesinde hayatı mahvolan hafif salak (Ya da çok iyi niyetli) bir adam... Bir sabah uyandığında kendini hapishaneye girme tehlikesiyle karşı karşıya buluyor. Sıkıntılı mahkeme süreci işlerken, arabasını kontrol manyağı bir kadın iki çocuk  bir de problemli yaşlı bir köpekle paylaşmak zorunda kalıyor.
Birlikte çıktıkları zorlu İspanya yolculuğu farkında olmasalar da her birine çok şey katıyor.

Benim bu kitapta kendimi Jess'te bulmamı sağlayan, beni onunla özdeşleştiren çok fazla şey var.  O yüzden BİR ARTI BİR benim için "özel" kitaplar arasına girdi. Ve uzun süredir mutluluktan gözümün dolmasını sağlayan tek şey oldu.
Öznel yargıları bir tarafa bırakırsam da şunu diyebilirim. Gerçek hayatın içinde karşılaşabileceğimiz insanların hikayelerini okumaya meraklıysanız, okuduklarınızda samimiyet arayanlardansanız bu kitabı edinin mutlaka. Su gibi akan bir kitap. 
Keyifli okumalar...


Yorumlar