GÜNDÜZSEFASI-SARAH JIO

Kitabın Özgün Adı: Morning Glory
Çeviren: Duygu Parsadan
Yayınevi: ARKADYA
Sayfa Sayısı: 357
Arka Kapak Yazısı: 

Acı ne kadar derinde olsa da zamanla tüm çiçekler güneşe döner yüzünü...

Kalbin anahtarıdır gündüzsefası. Ruhlarında en derin izleri taşıyanları bile çiçekleriyle sarmalar, filizleriyle umut taşır. İşte böyle gündüzsefasının süslediği bir yüzen evde yaşayan Penny Wentworth, 1950'li yıllarda ünlü bir ressamla evlidir. Her şeye sahip olan Penny'nin tek eksiği ise küçük evlerini taçlandıracak bir bebektir. Ancak gün geçtikçe tek eksiğinin bu olmadığını anlayacaktır çünkü sevgiyi yürekten hissetmek gerekiyordur. Onun hissettiği tek şey ise içini kemiren acıdır...

Ada Santorini New York'ta yaşadığı trajediden sonra ağır depresyondadır. Kendini toparlamak için Seattle'a Tekneler Caddesi'ne gelir. Burada kiraladığı yüzen evde eski bir sandık bulur. Sandıkta Penny Wentworth adında bir kadına ait eski eşyalar vardır. Gariptir ki Tekneler Caddesindeki hiç kimse bu kadınla ilgili konuşmak istememektedir. Merakına yenik düşen ada, Penny'nin gizemli geçmişine adım atarken kendi geleceğini de örmeye başlayacaktır.

Okuyucuları kalemiyle büyüleyen Sarah Jio'dan bir başyapıt daha. Gündüzsefası'nı okurken, ne kadar imkansız görünse de her şeyin bir umuda açılacağını göreceksiniz.

_____***_____***_____***_____

Yorumum: 

Gündüz sefası, geçmiş ile yoğurulan, günümüzde yaşanan ve geleceği şekillendiren bir roman.
Herkesin hayatında yaraları vardır kimileri derin kimileri yüzeyseldir ancak hepimizin kabuğunun altında sırları vardır.

Ada Santorini başarılı bir editör. Kariyerinin zirvesinde olmasının yanı sıra çok mutlu bir evliliği var. Eşi James ve kızları Ella ile mükemmel denilebilecek bir hayatları mevcut. Ama hayat her zaman güzel sürprizlerle dolu değil... Yaşadığı kötü olayın sonucunda depresyona giren bu kadın kendini tekrar yaşama adapte edebilecek mi? Yaşadığımız acıları geride bırakmanın yolu var mı? Geçmişten gelen bir ses, Penny'nin sesi , Ada'ya yardımcı olabilecek mi?

Keyifle okunan, sıcak samimi bir kitap Gündüz sefası.

 Eğer nefes alıyorsak hala bir umut vardır...

*Mutluluk büyümene yardım etmez, bunu sadece mutsuzluk yapar. (sy:195)


Yorumlar

  1. Merhabalar bir gün mutlaka okuyacağım ...paylaşımınız için teşekkür ederim...
    bilge-orfe.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Ben de sevdim :)
    Ve bilge hanim hosgeldiniz bloguma ben de takipteyim :)
    Keyifli okumalar, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder