MUCİZELERİ SAYMAK- HOLLY GOLDBERG SLOAN


Kitabın Özgün Adı: Counting by 7's
Çeviren: Şiirsel TAŞ
Yayınevi: DOMİNGO
Sayfa Sayısı: 320
Arka Kapak Yazısı: 
Genç Willow Chance yaşıtlarından oldukça farklı ve böyle olmakla ilgili pek bir derdi yok. o, hayatındaki tüm önemli şeylerde parmağının olduğuna inandığı 7 sayısına takıntılı, çiçekli elbiseler yerine botanik bahçesi sahibi olmayı tercih eden, çaktırmadan insanları inceleyip tıbbi teşhisler koyan bir dahi.

Bu olağanüstü tuhaf ama aynı zamanda olağanüstü sevimli kızın hayatı, anne babasını bir trafik kazasında kaybetmesiyle sarsılıyor. Yeniden başlayacak... ve yolculuğu ona eşlik edecek eşsiz karakterlerle dolu. Gerisi gündelik mucizeler.

_____***_____***_____***_____

Yorumum: 

Bir insan hayatında kaç defa ailesini kaybeder? Hele ki henüz 12 yaşındaysa...

12 yaşındaki bir kız çocuğunun, ama hiç de sıradan olmayan bir kızın, hayata yeniden tutunma çabasının anlatıldığı sıcacık bir roman.

Willow Chance'in yaşamına devam etmesi için onun hayatına girip yardım eden insanları tebessüm ederek okuyacaksınız. 
Küçücük bir kızın içinde bulunduğu durumu hiçe sayarsacına çevresindekilere yaptığı sihirli dokunuşlara inanamayacaksınız. 

Bir de siz.. Evet evet sen , o, öteki... İnsanların neredeyse yüzde 80'i -90'ı. Hepinizin uğurlu sayısı 7 biliyorum-tahmin edebiliyorum-  Peki hanginizin Willow gibi somut kanıtları var, hımmm....


Willow'dan :

Son birkaç ay içinde öğrendiğim sırlardan biri de bu. Başkalarıyla ilgilendiğiniz zaman, kendi hayatınızın dramı o kadar da dikkatinizi çekmiyor. (sy:298)


Şimdi anlıyorum. Hayat aslında mayın tarlasına yapılan uzun bir yolculuk, hangi adımda havaya uçacağınızı asla tahmin edemezsiniz. (sy:138)


Yorumlar

Yorum Gönder