İLKBAHAR RÜYASI- KRISTIN HANNAH



Kitabın Özgün Adı: Home Again
Çeviren: Solina SİLAHLI
Yayınevi: PEGASUS
Sayfa Sayısı: 469
Arka Kapak Yazısı: 
Madeline on altı yaşındaki kızı Lina'yı tek başına büyüten bekar bir annedir. Dünyaca ünlü bir cerrah olarak başarılı bir kariyere sahip olsa da ergenlik çağındaki kızının sorunlarıyla başa çıkamaz. Annesiyle neredeyse iki yabancı haline gelen Lina ise kim olduğunu bir türlü öğrenemediği babasının izini bulmak için her şeyi göze almıştır.

Holywood'daki ışıltılı hayata kendini kaptıran, tüm kadınların hayran olduğu yakışıklı aktör Angel De Marco alkol ve uyuşturucu bağımlılığının sınırına dayanan, vurdumduymaz bir hayat yaşamaktadır. Ancak zayıf kalbi onu bir gün yarı yolda bıraktığında Angel hayatını tamamen değiştirmesi gereken bir yol ayrımına gelir. Bu noktada unutmak istediği her şeyle yüzleşmek durumunda kalacaktır. 

Zorlukların ve sıkıntıların hiç tahmin edilemeyen güzelliklere kapı açabileceğini gösteren "İlkbahar Rüyası "kalbinize hiç solmayan çiçekler ekecek...

_____***_____***_____***______

Yorumum: 

Bu kitap ne yazık ki beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Arka kapak yazısı merak uyandırıcı ve iç ısıtan cümlelerden oluşuyor. Buna karşın kitap fazlasıyla klişe. Henüz 70.sayfalardayken kitabın gidişatını ve sonunu tahmin edebiliyorsunuz. Hal böyle olunca geriye kalan 400 sayfa işkenceden öteye geçemiyor. Buna rağmen kitabı sonuna kadar okudum bravo bana :)

Bir gençlik aşkının tahmin edilebilir sonuçlarını okuyoruz kitapta.
Hayatında sorumluluk kabul etmek istemeyen, birini sevmekten korkan bir adamın hayatın uç noktalarında yaşadığı günleri okuyoruz. 
İnsan bedeninin 35 yaşında da yorulabileceğini ve kalbinin iflas edebileceğini okuyoruz.
Tam da bu anda rahip olan ağabeyin tanrının bir lütfu gibi ortadan kaybolmasını ve uslanmaz kardeşine yeni bir hayat verdiğini böylece görevini layıkıyla yerine getirdiğini, hayatı boyunca gizlediği aşkını yine içinde tutup göğe yükseldiğini okuyoruz.
Beri taraftan bir annenin yıllar boyunca hem tıp eğitimini tamamlamak hem kızına annelik etmek için geçtiği zorlu yolculuğu, buna rağmen o kızın on altı yaşına geldiğinde annesini hiçe saymasını okuyoruz.
seneler sonra geri gelen adamın evine kabul edilişini okuyoruz.
vs,vs,vs...

Evet kitap mutlu sonla bitiyor. Ama zaten gidişata göre aksinin olması büyük şok olurdu. İşte bu yüzden fazlasıyla klişe bir kitap bu.

Kristin Hannah'nın kitaplarını severdim ama bu olmamış. Ve sanıyorum ki hiçbir kitabı Ateşböceği Yolu tadını veremeyecek bana bir daha... Neyse yine de ön yargılı olmamak gerek.


LET YOUR FANTASIES UNWIND IN THIS DARKNESS WHICH YOU KNOW YOU CAN NOT FIGHT...

Karşı koyamayacağını bildiğin hayaller, bırak bu karanlıkta ortaya dökülsün...


Yorumlar

  1. Kış Bahçesini okumadıysan şiddetle tavsiye ederim bende dün bitirdim bu kitabını :)

    YanıtlaSil
  2. Tamamını değil ama %90ını okudum Kristin Hannah kkitaplarının. Kış Bahçesi beni kendisiyle tanıştiran ilk kitaptı. Bu arada hoşgeldiniz:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder